Book-shirt illustrated by Bob Mollema

Illustrator Bob Mollema las De geheugenpolitie van Yoko Ogawa

Bestel het shirt vóór de klok afloopt. We drukken één keer.


Het idee
Illustrator Bob Mollema las het boek De geheugenpolitie van Yoko Ogawa en maakte op basis van het verhaal de illustratie voor het shirt.

Hisoyaka na Kesshō – De geheugenpolitie
Op een eiland verdwijnen op mysterieuze wijze steeds meer voorwerpen en de herinneringen daaraan. Telkens wordt het straatbeeld weer wat leger en vertoont het geheugen van de inwoners grotere gaten. In De geheugenpolitie reflecteert Yōko Ogawa op totalitarisme en stil verzet, evenals op wat ons nog menselijk maakt. Een meesterlijk verhaal over het houvast dat literatuur kan bieden, over de kracht van het geheugen en de verwoesting die wordt veroorzaakt door het verlies ervan – van een van Japans grootste schrijvers.


Bob Mollema:
“Het boek deed me Orwelliaans aan. De gedachte van een schimmige autoriteit, op zoek naar de naakte waarheid, inspireerde mij enorm – ik zag een gezicht voor me zonder ogen. Het gezicht op het shirt is gebaseerd op dat van een Oni. Een Japans mythisch wezen dat wordt geassocieerd met het kwaad.”


Voorverkoop
Het shirt wordt gezeefdrukt door de Katoenfabriek, een drukkerij bij ons om de hoek, gespecialiseerd in duurzaam drukwerk. In die gedachte drukken we eenmalig, er komt dus geen tweede kans!

Zaterdag 24 april is de laatste dag dat je het shirt kan bestellen. Vrijdag 30 april gaat de Katoenfabriek zeefdrukken.

We nemen een beperkt aantal shirts op voorraad, zodat je altijd nog van maat kan wisselen als hij niet helemaal perfect zit.


Next Article