Evenementen


Donderdag 16 maart, 20:00 – Literatuurnest (Wintertuin)

Literatuurnest van Wintertuin is een ontmoetingsplek voor schrijvers, dichters en verhalenvertellers. Bij Literatuurnest kun je iedere maand een tekst voorleggen aan de groep, bijvoorbeeld een kort verhaal, gedicht, essay, theatertekst of spoken word-stuk. Per editie is er ruimte voor twee of drie schrijvers om een tekst voor te leggen. De schrijvers vragen om tips, feedback of nieuwe inspiratie om hun teksten mee te verbeteren of af te maken.

Aanvang is om 20:00 en aanmeldingen lopen via Wintertuin.Dinsdag 28 maart, (Inloop 19:00, aanvang 19:30) – Interview Sasja Filipenko

Sasja Filipenko (1984, Minsk) is een dissident en journalist uit Wit-Rusland, voormalig tv-presentator van een satirisch programma, scenarioschrijver en auteur van vijf romans. Vanwege de politieke spanningen in Belarus en Rusland (hij woonde met vrouw en zoon in Sint-Petersburg) – Filipenko is een uitgesproken tegenstander van Loekasjenko en Poetin – woont hij momenteel elders. 

Op 28 maart komt hij naar De Utrechtse Boekenbar om te vertellen over zijn nieuwste roman Hetze. Een verhaal over de idealistische journalist Anton Kwint, die het opneemt tegen een oligarch, die op zijn beurt bevel geeft om met Kwint af te rekenen. De hetze begint.

Wil je erbij zijn? Reserveer een plek door een mailtje te sturen naar info@deutrechtseboekenbar.nl.


Donderdag 30 maart, 20:00 – Leesclub special – Lolita – Vladimir Nabokov

Deze leesclub is een initiatief van Noralyne Maranus, alumna van de studie Nederlands letterkunde. De eerste leesclub was in 2016 en sinds 2018 is De Utrechtse Boekenbar thuishaven voor de leesclub. Iedereen is welkom.

Bij deze speciale editie bespreken we een klassieker. En wel Lolita van Vladimir Nabokov. Je kan je aanmelden door het boek te kopen bij De Utrechtse Boekenbar. Er is plek voor maximaal vijftien deelnemers.

Aanvang is om 20:00.


Vrijdag 7 april, 19:00 – Poëzie & Jazz #7 – De Liefde *UITVERKOCHT*

Op 7 april vieren we ‘De Liefde’ in de 7e editie van Poëzie & Jazz. Het concept is simpel. Op het programma staan: een aanstormend dichttalent, een gevestigde dichter, en een auteur met een recent boek rondom het thema. Uiteraard speelt ons vaste jazz trio Brad’s Eastern Bonanza de sterren van de hemel.

We hebben twee dichters gestrikt voor deze editie. Zo zal aanstormend talent Pam Ackermans jullie harten laten smelten. Zij zelf-publiceerde de bundel Andersom en schrijft ook gedichten die ze op Instagram publiceert. De gevestigde dichter voor deze editie is niemand minder dan Joost Oomen. Hij schreef eerder de roman Het Perenlied, publiceerde ook het reisverslag Visjes en komt halverwege maart dit jaar met een nieuwe dichtbundel genaamd Lievegedicht.  Feest!

De auteur die we zullen interviewen is Kyrian Esser. Kyrian debuteert 14 februari a.s. met zijn roman Dans, panfilo, dans bij Uitgeverij Koppernik. Het omslag leest: “Dans, Panfilo, dans is een wervelend Walseriaans portret van de ontluikende liefde tussen twee jongens.  Met de kunst als kompas dartelen ze over het continent, op zoek naar de betekenis van hun verlangen in de huidige gefragmenteerde tijd.” Meer info over het boek vind je hier.

Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 uur.
Deze avond is reeds uitverkocht (binnen 24 uur!)


Wednesday 12th of April, 8PM – The Reading Club #1 – Cursed Bunny – Bora Chung

De Utrechtse Boekenbar’s first reading club in English. For all you native speakers, internationals, English reading folk, and other enthusiasts! For everyone, really. The evening in a couple of words: relaxed, informative, easy entrance, informal, care-free.

Since this takes place after the Easter weekend, we found a fitting first read with Bora Chung’s Cursed Bunny. This genre-defying collection of short stories blurs the lines between magical realism, horror, and science-fiction. It has been shortlisted for the International Man Booker Prize. It sounds like we’re in for a treat!

Ticket = buying the book in the shop.

(Already have the book and want to participate? No worries! Register for the reading club simply by telling us you’d like to participate. Send an e-mail, visit the shop, slide in our DM, post a letter, signal some smoke).


Houd de Facebookpagina van De Utrechtse Boekenbar in de gaten voor updates over (nieuwe) evenementen.


Zondag 7 mei, 20:00 – Leesclub XXVI: Het lied van ooievaar en dromedaris – Anjet Daanje

Deze leesclub is een initiatief van Noralyne Maranus, alumna van de studie Nederlands letterkunde.
De eerste leesclub was in 2016 en sinds 2018 is De Utrechtse Boekenbar thuishaven voor de leesclub.
Aanvang is om 20:00. Je kan je aanmelden door het boek te kopen bij De Utrechtse Boekenbar.