Evenementen


Donderdag 26 mei: Literatuurnest

Maandelijks strijkt het Literatuurnest van Wintertuin | De Nieuwe Oost neer in De Utrechtse Boekenbar. De volgende is op donderdag 26 mei. Literatuurnest is een broedplaats voor schrijvers, dichters en verhalenvertellers. Elke editie leggen twee of drie schrijvers een tekst voor aan de groep. Dat kan een kort verhaal, essay, boekfragment of iets compleet anders zijn. De schrijvers vragen om tips, feedback of nieuwe inspiratie om hun teksten mee af te ronden. Wie wil, mag aanschuiven. Aanmelden kan hier.


Dinsdag 31 mei: Interview met Claire-Louise Bennett

De Britse auteur Claire-Louise Bennett gaat met schrijver Jannah Loontjens in gesprek over haar roman Kassa 19 (Check-out 19), uitgegeven door Uitgeverij Koppernik. Mocht je verhinderd zijn, maar wél een gesigneerd exemplaar van haar nieuwe boek Kassa 19 willen bemachtigen, bestel het dan hier alvast vooruit.

Inloop 19:00, aanvang 19:30.

Stuur een mail naar info@deutrechtseboekenbar.nl of kom langs om je aan te melden als je bij deze avond wil zijn.


Zaterdag 11 juni: De menseneter: een avond over magisch realisme

Naar aanleiding van het verschijnen van De menseneter, de derde roman van Tom Hofland, organiseren we een avond over het magisch realisme. Tim gaat in gesprek met Tom Hofland.

Illustrator Job Kind heeft De menseneter gelezen en ontwierp een shirt. We presenteren het shirt en praten met Job over de elementen uit het boek die hem inspireerde in het ontwerpen van de illustratie.

De verdere programmering wordt later bekend gemaakt.

Inloop: 19:00, aanvang: 19:30

Wil je hierbij zijn? Meld je aan via dit formulier o.v.v. “De menseneter: een avond over magisch realisme”.


Zondag 19 juni: Leesclub XXI – De Wand – Marlen Haushofer

In een groep van maximaal 15 personen bespreken we een dit keer de roman De wand van Marlen Haushofer (Uitgeverij Orlando). Deze leesclub is een initiatief van Noralyne Maranus, alumna van de studie Nederlands letterkunde. De eerste leesclub was in 2016 en sinds 2018 is De Utrechtse Boekenbar thuishaven voor de leesclub. Iedereen is welkom. Wees niet bang.

Aanvang is om 19:30.

Je kan je aanmelden door het boek te kopen bij De Utrechtse Boekenbar. Kom langs in de winkel of bestel het boek via dit formulier o.v.v. de leesclub.Houd de Facebookpagina van De Utrechtse Boekenbar in de gaten voor updates over (nieuwe) evenementen.