EvenementenZaterdag 27 augustus: Zine presentatie + mini expo: L’HÔTE van Andreaswarhier

De jonge Duitse urban explorer Andreraswarhier reisde naar Mauritanië om met een twee kilometer lange “freight train” door de woestijn te reizen. Een bijzondere trip door uitgestrekt landschap.

Op deze dag komt Andreas naar De Utrechtse Boekenbar om voor het eerst zijn zine in ontvangst nemen, overhandigd door de uitgever Stickit. Daarna signeert hij en is er werk van hem te zien bij ons in de kelder.

Aanvang: 14:00. Toegang is gratis.


Zondag 28 augustus: Leesclub XXII: De blauwe schuit van Shugoro Yamamoto

In een groep van maximaal 15 personen bespreken we een roman. Op 13 juli wordt de titel bekend gemaakt. Stemmen op jouw favoriet kan hier. Deze leesclub is een initiatief van Noralyne Maranus, alumna van de studie Nederlands letterkunde. De eerste leesclub was in 2016 en sinds 2018 is De Utrechtse Boekenbar thuishaven voor de leesclub. Iedereen is welkom.

Aanvang is om 19:30.

Je kan je aanmelden door het boek te kopen bij De Utrechtse Boekenbar. Kom langs in de winkel of bestel het boek via dit formulier o.v.v. de leesclub.


Donderdag 1 september: Boekpresentatie Ingeborg, van Jerry Goossens

Tim gaat in gesprek met Jerry Goossens over zijn nieuwe roman Ingeborg,. Daarna is er uiteraard een signeersessie en een naborrel.

Over Ingeborg,: Jerry Goossens bedelft de lezer onder een eruptie van (non)fictie, (auto)biografie, anekdotes, sterke verhalen en ogenschijnlijk willekeurige terzijdes. Uit die taalexplosie doemen de contouren van twee vervlochten levens op. Humoristisch, aangrijpend en overdonderend. Een post-truth roman voor de 21ste eeuw.

Stuur een mailtje naar publiciteit@uitgeverijpodium.nl als je erbij wil zijn.

17:30 – 19:00


Vrijdag 7 oktober: Poëzie & Jazz #5

De vijfde editie van Poëzie & Jazz is in de maak. Het concept is simpel. Er is live jazz van ons vaste trio. Een schrijver is te gast voor een interview over zijn of haar boek. En er wordt poëzie voorgedragen door een (talentvolle) dichter. Dit alles rondom één bepaald thema. Het thema en de gasten worden later bekend gemaakt.

Inloop: 19:00, aanvang: 19:30.

koop je je tickets alvast hier.Houd de Facebookpagina van De Utrechtse Boekenbar in de gaten voor updates over (nieuwe) evenementen.