Evenementen

 • 26 oktober: Boekenclub identiteit in de literatuur #1: Mijn ontelbare identiteiten
  Chrysha Neels (Diversity & Inclusion Officer Triodos Bank) en Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar) kiezen omstebeurt een boek van een schrijver van kleur waarin het thema identiteit een belangrijke rol speelt. Dat boek bespreken we met een groep van maximaal vijftien personen. Inloop is vanaf 19:00 en we starten om 19:30.Het eerste boek dat we lezen is: ‘Mijn ontelbare identiteiten‘ van Sinan Çankaya. Geef je op door een mailtje te sturen naar info@deutrechtseboekenbar.nl of kom langs in de winkel zodat we je naam kunnen noteren.

 • 4 november: Maartje Wortel in gesprek met Alejandro Zambra
  De Chileense auteur Alejandro Zambra komt naar De Utrechtse Boekenbar om te praten over zijn nieuwste roman ‘Bijna een vader‘. Schrijver Maartje Wortel is groot bewonderaar van zijn werk en gaat met hem in gesprek.Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze avond (inloop: 19:30, aanvang: 20:00.). Geef je op door een mailtje te sturen: info@deutrechtseboekenbar.nl. Of kom langs in de winkel.In de week voorafgaand aan het gesprek is onze kelder volledig omgebouwd tot een Zambra-shop. Hierin kan je het boek alvast aanschaffen. Wij zorgen er dan voor dat Zambra het boek op naam voor je signeert.

 • 5 november: Expositie van HKU-studenten (één dag)
  Studenten van de HKU bouwen in één dag een expositie op. Meer informatie volgt.

 • 7 november: Voorleesochtend #2: Pas op voor de billenbijter!
  Op deze voorleesochtend leest Lucas van de Meerendonk voor uit zijn kinderboek ‘Pas op voor de billenbijter!’ Een prentenboek vol grappige gedichtjes over griezels. Lucas van de Meerendonk kan je kennen als presentator van het Jeugdjournaal. Kom langs in de winkel om je kind/kinderen aan te melden of stuur een mailtje naar info@deutrechtseboekenbar.nl. Inloop is vanaf 11:00 en het programma duurt tot ongeveer 11:45.

 • 13 november: LGW? – De duizendpoot release + live sessie Wanderwelle
  Floor van het Nederend (illustrator) en Wanderwelle (muziekduo) presenteren de graphic novel De duizendpoot. Om dit te vieren is er eenmalig een zeefdruk te koop, gedrukt door Kapitaal. En speelt Wanderwelle een live set in onze kelder in het kader van Le Guess Who?. Entree is gratis, wel zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

 • 18 november: De leuke boekenclub in de Bibliotheek Utrecht
  Eén keer per maand leidt Tim van den Hoed, samen met Alma Mathijsen en Teddy Tops, een boekenclub in de Bibliotheek, De Neude. Als je mee wil doen, kan je je opgeven via de website van de Bibliotheek.


Houd de Facebookpagina van De Utrechtse Boekenbar in de gaten voor updates over (nieuwe) evenementen.