Bookshirt illustrated by Joost Stokhof

Illustrator Joost Stokhof las Hoe mooi wij waren van Imbolo Mbue

Bestel het shirt vóór de klok afloopt. We drukken één keer.Het idee
Illustrator Joost Stokhof las het boek Hoe mooi wij waren (How Beautiful We Were) van Imbolo Mbue en maakte op basis van het verhaal de illustratie voor het shirt.

In Hoe mooi wij waren gaat een klein dorpje aan de Afrikaanse westkust gebukt onder de aanwezigheid van een Amerikaanse oliemaatschappij die het gebied waar zij al generaties lang wonen zwaar verontreinigt. Kinderen sterven en er wordt niks gedaan.

De inwoners besluiten de strijd aan te gaan en wat zich ontvouwt is een hartverscheurend verhaal waarin gewone mensenlevens worden weggestreept tegenover financiële belangen.


Joost Stokhof over Hoe mooi wij waren: “Mijn lievelingsboeken vertellen vaak het verhaal van de totale levensduur van een personage. Van jongs af aan groei je met iemand op, word je ouder en leer je waar het gedrag, de angsten en de voorkeuren van iemand vandaan komen. Zo’n levensloop – hoe ver of dichtbij het personage van mij afstaat – raakt en boeit mij altijd. In het geval van How Beautiful We Were groei je op met Thula. Uit het hele verhaal heb ik geprobeerd die ene zin te pakken die haar in haar kern omschrijft. Dat is de zin geworden die op de voorkant van het shirt staat: ‘Her spirit unburdened if only for a few minutes’. De dualiteit in die zin vind ik prachtig en is tekenend voor het personage en haar levensverhaal. Het is precies die dualiteit die ik op de achterkant heb verbeeld met de rugprint.”


Voorverkoop
Het shirt wordt gezeefdrukt door de Katoenfabriek, een drukkerij bij ons om de hoek, gespecialiseerd in duurzaam drukwerk. In die gedachte drukken we eenmalig, er komt dus geen tweede kans!

Zaterdag 24 september is de laatste dag dat je het shirt kan bestellen. De Katoenfabriek heeft twee weken nodig om alles te zeefdrukken, dus in het weekend van 8 oktober zijn alle shirts gereed.

We nemen een beperkt aantal shirts op voorraad, zodat je altijd nog van maat kan wisselen als hij niet helemaal perfect zit.Previous Article
Next Article